Csak nőknek - nőkről

A tökéletesen tökéletlenek, a szertelenül szerethető nőkről!

Gondatlanságból elkövetett titkos gondolatok
Gondatlanságból elkövetett titkos gondolatok

Egy szokásos kora nyári vasárnap reggelnek indult. Minden olyan volt, mint amilyen szokott lenni. Mégis valami történt, ami változást hozott az amúgy szokásos 3 gyerekes családos férfiak életébe.

Éjszaka esett vihar volt. Alig aludtam. Bent a szobában a hőség izzott, kint pedig dörgött. Már megint egy éjszaka, amikor éppen nem kelt fel senki, mégsem tudtam aludni. Persze mellettem a feleségem édesdeden szuszogott.

Egy ilyen csöppet sem vidám átvirrasztott ...

Úriember vagy sorozatgyilkos
Úriember vagy sorozatgyilkos

Megtörtént esemény. Hihetetlen történet egy idegennel, egy kutyával, egy tábla csokival és a modern kor bizalmatlanságával. A cikk végén pedig szavazz, te mit tettél volna?

A kutya, aki ugat

A minap sétálni indultunk a barátnőmmel és a gyerekekkel a közeli kiserdőbe. Szeretjük az erdőt, mert temérdek érdekességet tartogat a gyerekeknek pl.: csigákat, bogarakat, cipőbe folyton belemenő homokot és kutya kakikat. Az erdőben sok fura alak is szokott lenni, pl. ...

Bőröndbe teszlek!
Bőröndbe teszlek!

Mit viszel magaddal egy képzeletbeli utazó bőröndödbe a karanténból? Nyugalmat? Türelmet? Kreativitást? Figyelmet? És még...? A cikk végén szavazz, te mit vinnél magaddal?

csnn_1.jpg

  A bőrönd eredete

Olvastam minap egy posztot, ami eszembe juttatott egy gyerekkori játékot. Még irodalom órán ültük körbe Erika nénit. Az volt a feladat, hogy ha egy lakatlan szigetre költöznénk, akkor mit vinnénk magunkkal. Persze jobbnál jobb ötletek érkeztek, mint a bicska, ...

Karanténba zárt kapcsolatok – mikor kiborul a bili
Karanténba zárt kapcsolatok – mikor kiborul a bili

Hogy változott meg a párkapcsolatod? Mi történt a köztetek? Voltak vitáitok, veszekedések, kiabálások? Normális, hogy robbantál, mint egy bomba? Változtál? Másképp látsz dolgokat? 

 

Villámlik, mennydörög, lecsap 

Ez az őrült, eddig soha nem tapasztalt helyzet, a bezártság megváltoztat mindenkit. A változás előtt pedig feltornyosulnak az energiák mielőtt kitörnek. Épp, mint a májusi vihar előtti erős szél, ami az eső illatát hozza, leköti a ...

40 napon túl - karanténból is megárt a sok
40 napon túl - karanténból is megárt a sok

Hogy telnek a karantén napjaid? Stresszesen? Unalmasan? Reménytelenül? Lehangolóan? Kiábrándítóan? Egyhangúan? Szokványosan? Mi jut még eszedbe, ha már eleged van ebből a helyzetből?

 “Csak” maradj otthon 

Mikor elkezdődött örültem és kétségbeestem. Elcsüggedtem, bepánikoltam , aggódtam. Örültem, hogy együtt tudunk lenni a gyerekekkel. Nem csak egymás mellett, hanem együtt fogom tudni őket nevelgetni, játszani. Elképzeltem, milyen jókat fogunk a ...

Hogyan lesz egy baráti beszélgetésből blog?
Hogyan lesz egy baráti beszélgetésből blog?

Röviden? Szeretek beszélgetni. Szeretem az embereket és minden érdekel, amiről tudunk beszélgetni. Bárkivel el tudok beszélgetni, de legjobban persze a barátnőimmel, akikkel nem csak a napi teendőket, pletykákat beszéljük meg, hanem mélyebb, gondolatébresztőbb beszélgetéseket. Ahol nem csak a szavak számítanak, hanem a mögöttes érzések. Komoly és mélyreható beszélgetések ezek, amelyekhez idő kell. Amelyeket át kell érezni. Amelyet csak egy barátnővel lehet ...

Hogyan válts, hogy ne bánd meg gyermek mellett?
Hogyan válts, hogy ne bánd meg gyermek mellett?

Miért olyan nehéz gyermek után visszatérni a munka világába? Miért félünk elkötelezni magunkat a döntésünk mellett? Hogyan válts munkát úgy, hogy az eszed vezessen, de a szíved élje meg? Létezik tökéletes döntés? Mi a jobb a home office vagy az iroda vagy a vállalkozás?  

Az előző cikkben már kibeszéltük, hogy miért jó dolgozni, miért jó "bemenni" és élvezni is a munkát. Kinek való a hivatás és kinek a munka. Valamint hogyan töltsük meg a ...

Miért jó dolgozni?
Miért jó dolgozni?

Viccesen komolyra fordítva a szót, ha megkérdezzük egymást „Te miért dolgozol?” A válaszon igencsak meglepődnénk, hiszen ez is minden más egyénenként változik.

Néhány hete feltettem a Játszó-Tér női facebook csoportomnak a kérdést, vajon miért jó dolgozni? Ők miért dolgoznak? Ebből a 3 szóból egy lebilincselő beszélgetés kerekedett, hiszen mindenki másért csinálja. Miért is?

Figyelem a komoly téma következik, könnyed válaszokkal.

business-pug-working-on-laptop.jpg

  ...

Múltoszkóp: Horoszkóp a múltból
Múltoszkóp: Horoszkóp a múltból

Idén szilveszterkor nem csak a 2019-es évet búcsúztatjuk, hanem az évtizedet is. Évtized, ami merőben más volt, mint az eddigiek. Ez volt az az évtized, ami gyökeres változást hozott az életemben. Kezdjük az elején.

Te emlékszel még a legszebb és legrosszabb pillanataidra? Mennyi minden történt  veled 10 év alatt? Mennyi változást, problémát, feladatot és kihívást állított eléd az élet? Hogyan oldottad meg a gondokat? Hogyan élted meg a boldogságokat? Mit ...

1001 pofon után is maradok állva!
1001 pofon után is maradok állva!

Andrea, aki bagoly, aki színes, aki legyőzhetetlen és árad belőle a természetes életerő.

Andrea, aki 50+-os, de még az a kevés szarkalába amije van, az is vidáman kacarászik az illatos kávéja felett.  Így ülünk egymással szemben, miközben a kávé barna, karakteres illata és íze járja át testünket és lelkünket.

Ki is Andrea?

Egy hétköznapi hős, aki itt él köztünk és velünk. Aki képes felállni, még az 1001-dik pofon után is. Sőt erőt adni és ...

Facebook oldaldoboz

Csak nőknek - nőkről

Szóljon ez a blog rólunk, nőkről, barátnőkről, anyákról és feleségekről. Beszélgessünk figyelemmel, barátsággal, segítőkészséggel, tisztelettel. Felejtsük el a kioktatást, a megmondást, a lekezelést és a felületességet. Pont, mintha régi barátok lennék. Pont, mintha mindig is ismertük volna egymást. Pont érzelmekről, érzésekről és olyan témákról, ami minket mélyen érint. Benne vagy? Olvass tovább!